Voor scholen

Van klokhuis uit de fruitpauze tot appeltje uit de schooltuin

De kring sluiten is de aanleiding. Onze jeugd is onze toekomst en een super praktisch schoolvoorbeeld van circulariteit en duurzaamheid meegeven is het doel. Met een wormenhotel op school kunnen de kids zelf aan de slag om van hun fruitafval vruchtbare aarde te maken. Onze module zit boordevol praktijkopdrachten en zo leren ze onder andere over de bodembeestjes en hoe de kringloop van organische materialen werkt, hoe dit een gezondere bodem oplevert en een gezonde bodem weer gezonder voedsel opbrengt. Hoe mooi is deze duurzame kennis nu al aan de kids mee te kunnen geven!

Hoe het werkt

Belletje

Met een kort belletje leer je hoe het wormenhotel in de schoolpraktijk werkt, wat het kost, hoe het eruit ziet en wat andere scholen er mee doen qua educatie.

Kick-off

Met een simpele uitleg leren de leerlingen hoe het wormenhotel werkt en wat je er mee maakt. Daarna worden de afvalbakjes uitgedeeld en krijgt het fruitafval een nieuw leven.

 

Start

De gehele school, of vaak de bovenbouw of een onderwijsunit gaat van start en de leerlingen leren de anderen over het project! Start met 1 wormenbak, uitbreiden kan altijd.

Wat scholen zeggen

Onze school is weer een stapje duurzamer en dat met hulp van alle leerlingen.

Marianne / Basisschool Het Riet

Ons schoolafval wordt nu de bodemverbeteraar van onze schooltuin. De leerlingen leren in de praktijk over de kringloop!

Jos Tinbergen / St. Hubertus

We draaien nu een pilot om te zien of het voor ons werkt. De kids zijn enthousiast en wij ook. Dus binnenkort meer.

Willem Berghoef / Montessorischool Dukenburg

Mooi NME concept met leuke praktijkopdrachten. En we scheiden nu ook ons groenafval.

Anneke / Basisschool de Sterrenkijker

ewoodz nieuws